Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J34a91n 31K87o83t18t82a20s

2. 11. 2013 10:30

Líbí se mi na této emotivní skládačce silně podtextový ženský syndrom. Samozřejmě Vás chápu i myšlenky, které mi podsouváte klidně akceptuji. S emocemi a srdcem ovšem v té obecně zpropadené politice se můžete akorát hrabat v hnoji. Brusel a EU už prokázali svou neschopnost učinit z Evropy plánovanou mocnost. Nikdy to nepůjde s rozdíly a stavem jednotlivých zemí, dokud se nedorovnají.

A to záměrem těch silných a bohatých není - odkud by pak braly levné pracovní síly s pětinou výšky mezd a trhy, na kterých jsou závislé? Rv

1 0
možnosti
LK

No raději "ujařmené" Česko, které přistupuje k věcem se skepsí než temperamentní Chorvatsko, které její temperament dovedl až k etnickým válkám podobným spíše Africe.

0 0
možnosti

Jak už tady bylo řečeno, mnoho slov, myšlenka prakticky žádná.

Je zajímavé jak se mnoho lidí má snahu vymezovat proti české povaze, když se jim nelíbí kam něco směřuje. Co jsem pochopil, všichni kdo s autorkou nesouhlasí, jsou zaprdění čecháčci.

Co se EU týče, racionální, ekonomicky vzdělaní lidé obvykle EU samotnou odmítají. Vidí totiž, že není postavena na ekonomických, ale ideologických pravidlech. Před třiceti lety byla postavena na ekonomických pravidlech a zapříčinila se o obrovský ekonomický boom Evropy. Teď je vedena ideologicky a je brzdou ekonomického rozvoje. Nejde jen o proslavenou zelenou energii či biopaliva. Jde to přes celé zemědělství, likvidaci např. chemického průmyslu který se přestěhoval do Asie díky nesplnitelným normám a zákazům, ...

2 0
možnosti
VM

Paní Novotná má naprostou pravdu pánové, pro detaily přehlížíte to podstatné, kterým je, že ve světě globální ekonomiky malá lokální politika nemůže obstát. Podívejte se, co se děje na východ od nás ! Můžeme tisíckrát nadávat na bruselské byrokraty / je jich ale jen tolik, kolik má naše MPSV / a zapomínat přitom, že máme "kvalitní" své v Praze.

Budoucnost 10 mil státečku  ve středu Evropy opravdu není jinde než ve větším politickém uskupení, i když ješitný Klaus s drzou Bobošíkovou budou kecat o ztrátě národní suverenity.

1 2
možnosti
TT

Žena a politika... Emotikon: palmface

Proč sepisujete tolik, když je to jenom výcuc z denního tisku??!! 8-o

1 0
možnosti
MP

Než jsme vstpupilido EU, byli jsme na tom potravinově i ekonomicky mnohem lépe. Od té doby...Chorvatsku už po dvou měsících od vstupu do EU se už radikálně snižuje export

0 0
možnosti
JH

Krásně a poeticky jste se vyblila.

Vypadá to dokonce, že si věříte.

Další politováníhodný případ.

0 0
možnosti
Foto

Pěkně žensky napsáno. Máte srdce na pravém místě, myslíte to dobře, ale mícháte dohromady věci, které jsou různé. A jste až příliš tolerantní ke svým spoluobčanům, kteří dle Vás "trpěli totalitou". Tu totalitu si především dělali sami. Pochopitelně ne všichni stejně, někdo více někdo méně. Někteří rozumní, nebo srabi a zrádci, to je věc názoru, jak je hodnotíte, emigrovali. A nebylo jich málo.

Hlavní dva zdroje problémů národa českomoravskoslezského jste však myslím zmínila dobře. To jsou nezodpověnost a neschopnost spolupracovat. Ke spolupráci patří kritika, konstruktivní kritika, ale nesmí to být kritika z principu. To je pubertální. Vím však, že si za to EU (Brusel) může svou byrokracií a způsobem řízení také samo. A chytrolín největší, který se nejprve hrnul do EU, spolupráci mezi ČR a EU nic dobrého nepřidal. A ti Britové? To jsou takoví "aboriginals of Europe", kteří se evropským kontineten těžko sžívají.

Nevím proč sňatek s rozumu. Vyrůstal jsem na malém městě, ale díky literatuře, filmům atd. jsem měl vždy dobrý vztah ke zbytku světa a zájem o něj. Je přece fajn se spojit se svými sousedy a vytvořit Evropskou unii. Dle mne to nemusí být sňatek z rozumu ale skutečně z lásky. V té unii by si však každý měl moci jisté věci dělat podle svého a též chápat, že pokud chceme spolupracovat, tak se musíme dohodnout na jistých pravidlech a ty musíme dodržovat. Myslím si, že Češi obecně se neradi vážou nějakými dohodami.

K prvnímu odstavci toto: je mnoho druhů lásky. Zamillovanost je jedna z nich, ale skutečná láska to není.

4 0
možnosti
Foto

S posledním odstavcem zcela souhlasím. EU a spoluráce v ní jsou pro ČR nutností. Pro Čechy, Moravany a Slezany by to mohlo být i fajn, až se naučí vyjednávat, dělat dohody, držet se jich a spolupracovat.

4 3
možnosti
Foto

Uniká mi jaksi podstata toho spisku ... Co tam vlastně autorka řeší? Proč někteří lidé mají potřebu psát - jen pro psaní? Mnoho slov - myšlenka ani jedna.

6 3
možnosti
MP

Jaký význam má SPOLUPRÁCE, kdy musí každý stát BOJOVAT o dotace, které podporují korupci a křiví ceny-zdražování? Proč nám někdo musí diktovat, kam máme investovat, proč někomu posílat peníze a on určí, zač je utratit. To jsme tak nesvéprávný stát, že nevíme, jak rozumně investovat. Jak mohou vědět v Bruseli o problémech v Čiernej při Čope? Čím větší město ,společnost, firma, tím hůře kontrolovatelná. Proč máme poslouchat zákazy, příkazy, které brzdí ekonomiku a zvyšují nezaměstnanost? Už dnes je v parlamentu 80% zákonů z EU, o kterých se NESMÍ diskutovat, ale MUSÍ se kladně odsouhlasit!!! Jak to, že v Bruseli není žádná opozice? Proč je předseda EU nenápadná figurka a ne reprezentující osobnost?!? Je to skutečně demokracie. Žijeme skutečně v svobodném státě, kde si rozhodujeme o vlastních věcech sami?!?

10 5
možnosti
PH

Vystihl jste to velmi stručně a správně.R^

1 2
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3114x
Nemysli si pořád, že musíš všechno prožít, stačí jen pozorovat a to bez klidu nejde. Největší milost pro nás, kteří to potřebujeme, je umění dívat se a vidět.

Karel Čapek