Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

dolch

9. 8. 2010 1:16
Ahoj Hani

pěkný článek, ale co na to říct? Pokud nějaký povzbuzení, tak snad, že čím víc bude rozvedených, tím větší šance, že se přeskupí navzájem a vyjde z toho lepší konfigurace. Pokud Tě zajímá proč (a snad to tam v článku několikrát padlo), tak bych snad doporučil článek Vítka Kučíka "Svět atomizované Lucie", ten to myslím vysvětluje celkem jasně. I když chápu, že asi nebude snadné převyprávět to jako pohádku dětem. P.

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

9. 8. 2010 11:37
Re: Ahoj Hani

Díky, Pavle. Ty umíš vždycky potěšit, už tím, že přijdeš.:-) Co se toho přeskupení týče, myslím, že málokdo vstoupí do jedné řeky dvakrát...;-)

Hezký den.

0 0
možnosti
HP

Hroznej puberťák

8. 8. 2010 22:20
Jednou to pochopíš,

... až se budeš sám rozvádět. Dalo by se cynicky dodat, protože pravděpodobnost k tomu má tak 1:1...

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

8. 8. 2010 22:33
Re: Jednou to pochopíš,

Bohužel máš pravdu...

0 0
možnosti
KJ

zpetak

8. 8. 2010 20:05
Rozvod je tragédie.

Rozváděl jsem se. Mám bývalku rozumnou a děti jsme na to připravovali. Máme spolu tři holky.Když jsem si našel bydlení, rozhodli jsme se na dni mého odstěhování a včasném upozornění děvčat. V té době jsem hodně jezdil na služební cesty do Německa.

Na mé upozornění, že tedy už jdu z nejmladší vypadlo: " A kdy se tati z toho Německa vrátíč?". Neschopnost odpovědět, útěk na toaletu a dlouhý pláč na míse.....

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

8. 8. 2010 21:20
Re: Rozvod je tragédie.

Děkuju, že jste se svěřil...Vím, že to nebylo lehké, ani tenkrát ani dnes. Mrzí mě, že se všude  píše jen o tom, jak rozvodem trpí děti a ženy, ale co je s mužskýma? I oni jsou partnery, rodiči. Už to tady někdo řekl, je důležité jít dál, ale nezavřít si vrátka zpět. Byť by to byla jen krátká návštěva, obejmutí, pusa. Hezký večer.H.

0 0
možnosti
IK

ivuskli

8. 8. 2010 19:08
Věčné, všudypřítomné proč

bohužel dost často nemá odpověď. Možná hledáme jinde, než máme. Četla jsem článek o tom, že obvykle hledáme štěstí v našich partnerech, ale oni jsou jen odrazem nás samých, jsou to naše špatné i dobré vlastnosti z druhé stránky. Až tohle pochopíme, můžeme být šťastní. Sami i s někým.

A každé dítě má za sebou nějaká traumata. Oni to přežijí, jsou životaschopní. A až budou velcí, musí se s tím poprat. Do té doby stačí, když cítí lásku. Alespoň jednoho člověka. Tak držím palce.

PS Píšete hezky a má to i hluboký obsah.

PPS To je taky terapie, alespoň pro mě, mlácení do kláves. A povídání. Mějte se .

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

8. 8. 2010 21:15
Re: Věčné, všudypřítomné proč

Jak je tohle pravdivý, co to jste napsala...že hledáme štěstí ve svých partnerech, a když ten zdroj štěstí odejde, jsme zoufalí. A být sám strůjcem svého štěstí nám přijde sobecké...Jen si nejsem jistá, můžeme-li se z chyb poučit, co myslíte?

Moc děkuji a mějte se krásně.H.

0 0
možnosti
AK

Alka.24

8. 8. 2010 16:35
Ve většině

případů to dítě stejně nepochopí. Dítě má rádo oba rodiče. A rodiče by měli být zodpovědní. A bohužel ve vetšině případů jsou sobečci a myslí na sebe.

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

8. 8. 2010 21:12
Re: Ve většině

To máte pravdu, ale sobeckost je asi namístě. Když se rodiče zeptají dítěte s kým chce být, co dítě odpoví - chci vás oba...

0 0
možnosti
PAM

papaya and mamaya

8. 8. 2010 16:32
domnívám se

že štěstí pozdržet jde .. lze ho mít....lze ho žít, úžasné poznání :-)) Někdy je však k němu cesta trnitá a dost často se to nepovede napoprvé. Vzhledem k tomu, že se rozvádí každé druhé manželství a skoro v každém vztahu jsou děti.... asi to prožívá hodně z nich. Je třeba to brát z té lepší stránky. Všechno. Takže ..ty děti mají kde spát, netrpí  hlady ani zimou, není válka a mají i jiné blízké osoby. Rozchod rodičů prožívají bolestně, ale svět se točí dál. Je třeba se pochlapit a ty děti v tom nevláčet nekonečně dlouho. Třeba se ti dva opravdu k sobě nehodili a v nových rodinách budou šťastnější. Minimálně se o to pokusí :-)) Z příběhu vnímám Váš velký osobní smutek až rezignaci ... nevím. Možná to není nutné takhle se v té beznaději zacyklit.Děti přejímají naše smutné postoje... Napsáno ale dobře, karma.

P.S. technická - napětí.

0 0
možnosti
LO

L.Odarčenková.blog.iDNES.cz

8. 8. 2010 16:58
Re: domnívám se

Děti přejímají naše smutné postoje - souhlasím............. A to je to nejvíc drásající pro matku, když vidí, jak se děti trápí, jakej maj strach o budoucnost. A navíc se jim to tak těžko vysvětluje.

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

8. 8. 2010 15:35
Takže fakticky,

produkt dnešní doby v podobě vyhraněných, sebestředných individualit prudce trvajících na svých subjektivních hodnotách položených zcela do roviny s vlastním plodem, který má být biologicky i historicky samozřejmě výš. Neschopnost umocnění vzájemného kompromisu, morální intolerance v případě tělesného selhání partnera a infantilní víra v lepší verzi nového páru = 52% manželství Čechů rozvedených. Tedy, rozhodně v tom nejsi sama, jen podle všeho disponuješ mozkem, takže jsi měla šanci na to se k nim nepřidat. Volba BYLA a i bude vždy na tobě;-)R^

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

8. 8. 2010 21:07
Re: Takže fakticky,

Sakra, Vláďo, kam chodíš na ta spojení! Představuju si Tě s tou rozevlátou hřívou, jak se nadechneš a jedeš a od klávesnice jde kouř.;-D A že Tě čtu ráda, a že my to dá zabrat, než pochopím. To víš, blondýna.;-) Díky za příspěvek a hezký večer.H.

0 0
možnosti
ZV

fichifi

8. 8. 2010 15:16
Tohle

mám za sebou. Tehdy to bylo hrozný, hlavně pro syna. Ale život jde dál a synek má brášku, milující rodiče a na svého biologického tátu si už ani nevzpomene. Věci vždycky asi dopadnou tak, jak dopadnout mají.

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

8. 8. 2010 21:03
Re: Tohle

Hmm, ale jak je to s Vámi? To se nikdo neptá? Je to smutný, moc...

0 0
možnosti
LO

L.Odarčenková.blog.iDNES.cz

8. 8. 2010 14:24
Sakra Hani,

tohle mi nedělejte. Přes slzy nevidím na klávesnici. L. ;-(R^R^R^

0 0
možnosti
P

pěnice

8. 8. 2010 14:23
Opravdu jsem šťastná,

že jsem podobnou situaci nezažila,protože nevím,jestli bych ji psychicky zvládla.Vzhledem k svému věku ani nezažiju,protože manžel je závislý na rodině jako já.Někdy je však asi pro děti lepší,když se rodiče rozejdou,než kdyby byly svědky hádek a rozepří,které rodiče nezvládají.Z článku na mě čiší smutek nad koncem jednoho vztahu a je mi z toho smutno.

0 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3114x
Nemysli si pořád, že musíš všechno prožít, stačí jen pozorovat a to bez klidu nejde. Největší milost pro nás, kteří to potřebujeme, je umění dívat se a vidět.

Karel Čapek